fbpx

newoptics.be

AfspraakMyopie-remmende glazen voor kids

Wat is myopie ?

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is myopie. Je kan dan dichtbij goed zien, maar veraf is alles wazig. Dit komt doordat je oog te lang is, waardoor de lichtstralen niet op de juiste plaats terechtkomen. 

Play Video

Tussen 6 en 17 jaar wordt je oog het snelst langer en heb je dus steeds een ‘straffere’ bril nodig. Een langer oog zorgt echter niet alleen voor een hogere sterkte, maar op latere leeftijd vooral voor een grotere kans op oogproblemen zoals maculadegeneratie, glaucoom, netvliesloslating en staar. Binnen een aantal jaar wordt er zelfs verwacht dat bijziendheid de grootste oorzaak van blindheid zal zijn. Reden te meer om het langer worden van het oog zo goed mogelijk tegen te houden. 

Wat kan je doen ?

Veel factoren hebben een invloed op de ontwikkeling van het oog. Daarom kan je kind zelf best de 20-20-2 regel hanteren. Het belangrijkst is dat je na elke 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijkt. Daarnaast slaat de 2 op 2 uren per dag in de buitenlucht zijn. 

Verder zijn er verschillende behandelingen mogelijk voor het afremmen van de groei van het oog. Helaas kan dat niet met een gewoon brillenglas, dat zorgt namelijk wel voor een beter zicht, maar de prikkels die het oog verlengen worden niet tegengewerkt, waardoor het oog nog steeds wil blijven groeien. 

Play Video

Wat wel kan, zijn contactlenzen, atropine-druppels en nu ook speciale brillenglazen. Zo heeft Essilor het Stellest-glas uitgebracht. Bij New Optics kiezen we om te werken met Hoya Myiosmart glazen. Op de voorkant van deze glazen zitten ongeveer 400 bijna onzichtbare defocus-bolletjes, terwijl in het midden een correctie voor ver is aangebracht. Je kind ziet dus scherp in de verte, maar wordt ondertussen wel behandeld voor bijziendheid. De Myiosmart-glazen zijn met andere woorden een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling voor myopie. 

Elke behandeling wordt uiteraard enkel gestart in samenspraak met een oogarts. Toch kunnen resultaten verschillen per kind, maar elke remming van de groei van het oog is sowieso winst voor het latere leven

Play Video