fbpx

newoptics.be

Afspraak

Blij met mijn glazen

Happy with my glasses

digital zicht

NIEUW!!! - Myopie-remmende glazen voor kids

Merk je dat je kind in een snel tempo meer en meer bijziend wordt, dan zijn myopie-remmende glazen een veilige en kindvriendelijke oplossing. 

 

Spreek er zeker over met je oogarts en vraag er een voorschrift voor.

 


Unifocale glazen

Met een unifocale bril wordt je zicht enkel gecorrigeerd voor ver of enkel voor dichtbij. Sommige mensen kennen zo’n vertebril beter als een ‘gewone’ bril. Een bril enkel voor dichtbij noemen we dan weer een ‘leesbril’. Bij New Optics vind je de beste glazen in het gamma.


Digitale glazen

Ben je twintiger, dertiger of prille veertiger? En ben je een fervente gebruiker van je gsm of tablet? Dan weet je natuurlijk dat deze toestellen je ogen erg kunnen belasten, waardoor je hoofdpijn, nekpijn of geïrriteerde ogen kan krijgen. Digitale glazen hebben daarom een zone onderaan het glas met een kleine toevoeging. Je kan er makkelijk ver mee kijken zoals met een unifocale bril, maar zonder al te veel scherpstellen van je ogen kan je ook comfortabel je gsm lezen.

Wil je weten of digitale glazen nuttig zijn voor jou, maak dan zeker een afspraak!

Multifocale glazen

En dan komt het moment dat je moeilijkheden krijgt met zowel kijken in de verte als met het lezen… Gelukkig zijn we bij New Optics gespecialiseerd in multifocale glazen. Dit zijn glazen waarmee je scherp kan zien zowel ver, kortbij als tussenin. De verschillende delen vloeien naadloos in elkaar over, waardoor je geen ‘streepje’ meer ziet zoals bij bi-focale glazen. Deze hoogtechnologische glazen geven je daardoor een perfect zicht op elke afstand!

Play Video
Ons paradepaardje zijn de ‘op maat gemaakte’ glazen. Je kan er makkelijk aan wennen en je hebt een breed leesgedeelte. Hierdoor wordt lezen weer leuk, autorijden weer veilig en werken minder vermoeiend. Bij New Optics ben je bij specialisten voor multifocale glazen. Door onze ruime vakkennis en hightechapparatuur zorgen wij voor jouw perfecte multifocale bril.

Wij durven daarom garanderen dat je met jouw multifocale bril optimaal zal zien! 

Heb je advies nodig of wil je misschien iets vragen? Het hele team van New Optics staat voor je klaar!

Onze garantie omvat het omruilen van glazen indien nodig. Terugbetaling is niet mogelijk.


Computerglazen

Merk je dat je ogen vermoeid raken door veel te wisselen tussen korte afstanden zoals lezen of een muziekinstrument bespelen en middellange afstanden zoals je computerscherm of partituur? Jonge ogen kunnen deze aanpassingen gemakkelijk aan, maar dat is niet voor iedereen zo. Wanneer je multifocale glazen draagt probeer je wellicht je houding aan te passen om dit probleem op te lossen, met natuurlijk pijn in nek en schouders tot gevolg…

Gelukkig bestaan er tegenwoordig computerglazen.
Je vindt ze in verschillende vormen. Zo bestaan er glazen waar je bovenaan tot 2 meter kan kijken, ideaal voor je computerscherm, of zelfs 4 meter, ideaal wanneer je veel vergaderingen en presentaties moet volgen. En in specifieke gevallen kunnen we ze exact aanpassen aan de afstand die jij nodig hebt. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze onderaan een leesgedeelte hebben.

Play Video

Je kan dus scherp zien van 30 cm tot ongeveer 4 meter, zonder overgangen. Ideaal voor je werk of je hobby!


Coatings

Duurzame coating

Alle glazen hebben bij ons een hardingslaag die ervoor zorgt dat je glazen beter beschermd zijn tegen krassen en vuil. Daarnaast hebben al onze glazen een ontspiegeling die vervelende reflecties tegenhoudt. Kortom, bij New Optics vind je altijd kwaliteit.

Blauwe licht filter

Al onze beeldschermen zoals computer, tv, gsm en dergelijke, stralen hoogenergetisch licht uit (400-480 nm). Dat zorgt ervoor dat je last kan krijgen van droge ogen, vermoeide ogen, hoofdpijn of slaapproblemen. Zeker nu we meer en meer beeldschermen gebruiken, kan je je ogen best beschermen met een blauwe licht filter. Deze coating houdt het ‘slechte’ blauwe licht van je scherm tegen, en geeft zo rust aan je ogen.
Daarnaast kan je best gebruik maken van de 20-20-2 regel. Na 20 minuten achter je beeldscherm, kijk je 20 seconden in de verte. Combineer dat met 2 uur per dag buiten rond te kijken. Je ogen zullen er blij mee zijn!

DriveSafe

zeiss-drivesafe_city_night_1080.ts-1472825678961
Slechte weersomstandigheden en weinig licht zorgen ervoor dat je soms wat moeite hebt om goed te zien tijdens het autorijden. DriveSafe glazen verhogen het contrast bij slecht weer en filteren het xenon-licht van tegenliggers. Het gevolg is dat je een beter zicht hebt en dat je afstanden preciezer kan inschatten onder moeilijke omstandigheden zoals bij regen, mist of sneeuw. Dat maakt het een stuk aangenamer om te rijden en tegelijk veel veiliger.

UV-filter

UV-straling is altijd aanwezig. Het hele jaar door, zelfs op bewolkte dagen. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens, zoals de activatie van Vitamine D door blootstelling van de huid. Helaas brengt langdurige blootstelling aan UV-straling ook enkele serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. De meesten van ons weten dat UV-straling de huid kan beschadigen, maar blootstelling aan UV-licht kan eveneens schadelijk zijn voor de ogen en het omliggende weefsel. Daarom bieden wij bij New Optics brillenglazen aan met bescherming tegen UV-straling tot 400 nm.

Verkleurende glazen

Verkleurende glazen reageren op de UV stralen van het zonlicht en gaan in intensiteit lichter of donkerder worden. Binnenshuis zijn ze helder, buitenshuis worden ze donker. Ze bestaan in verschillende tinten: grijs, bruin, groen en blauw.

Zonnebril op sterkte

Een laatste coating die kan toegevoegd worden is een gekleurde coating. Gekleurde glazen hebben een vaste tint, grijs, groen, zwart, bruin, noem maar op… Ook kunnen ze uniform gekleurd zijn of dégradé (bovenaan wat donkerder en onderaan wat lichter). 

In kunststof kunnen we van elk glas een zonneglas maken, ongeacht je sterkte, unifocaal of multifocaal! Wist je trouwens dat je bij New Optics een glas gratis krijgt als je een volledige zonnebril op sterkte met gekleurde glazen koopt? Kom snel ons gamma bekijken!

zonnebril op sterkte vierkant

Onderhoud

Reinig je glazen met brillenspray en een microvezeldoekje. Gebruik geen papieren tissues, dat kan krassen maken. Eventueel kan je je bril ook schoonmaken met lauw water en eventueel een milde zeep of afwasmiddel. Let er wel zeker op dat er geen abrasief of citroenzuur in zit. Spoel daarna je glazen en montuur goed af, anders kan er een film op blijven plakken. Droog daarna je bril met een microvezeldoekje. Vergeet niet je brillendoekje regelmatig uit te wassen, zonder wasverzachter. Op die manier vermijd je strepen.

Met deze tips kan je het langst van je bril genieten:

1.      Gebruik beide handen om je bril op en af te zetten. Op die manier spaar je de veren.

2.      Leg je bril nooit neer op je glazen. Hierdoor voorkom je krassen en andere schade.

3.      Gebruik je je bril een tijdje niet, berg hem dan veilig op in een etui.

4.      Behoed je bril voor extreme warmte zoals het dashboard van je auto of een sauna.

5.      Vermijd contact met bijtende producten zoals aceton, lijm, ether, ammoniak, enz…

6.      Is je montuur vervormd door een stevige stoot? Kom gerust langs bij New Optics om hem te laten bijstellen.

7.      Kom af en toe langs voor een kleine onderhoudsbeurt, dan worden defecten op tijd verholpen.


Vierde glas gratis

Wil je naast je nieuwe bril ook graag een leesbril, sportbril, bril voor in de auto, computerbril, reservebril, bril met verkleurende glazen, een compleet andere look of een tweede multifocale bril? 

Dan ben je bij New Optics aan het juiste adres! Kies je binnen 6 maanden voor een tweede bril, dan krijg je 50% korting op je 2e paar glazen. In meerdere Europese landen ben je tegenwoordig verplicht om een reservebril in de wagen bij de hand te hebben. Logisch. Goed zicht is geen luxe, het is een noodzaak. En als het kan, waarom dan geen meerdere brillen hebben? Je draagt ook niet elke dag dezelfde schoenen. Meer nog, afhankelijk van je activiteit zal je wisselen van schoenen. Welnu, zo is er ook nood aan een specifieke bril afhankelijk van je activiteit.

Deze korting wordt verrekend op het goedkoopste paar binnen hetzelfde brilglazenmerk.
Bij inslijp in je eigen montuur, worden € 50,00 inslijpkosten aangerekend. 

 

Zonnebril op sterkte

Wist je dat je bij New Optics een glas gratis krijgt als je een volledige zonnebril op sterkte met gekleurde glazen koopt? Kom snel ons gamma bekijken!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop