fbpx

newoptics.be

Afspraak


Bereikbaarheid van New Optics

Het centrum van Keerbergen wordt nog aantrekkelijker, veiliger en aangenamer!

De langverwachte werken in het centrum van Keerbergen zijn gestart. Naast een heraanleg van de riolering zal ook de straat en de inrichting aangepakt worden. Hierdoor wordt het in het dorpscentrum aangenaam winkelen, kuieren en vertoeven.

De werken lopen tot de zomer van 2024.

Meer info vind je via de gemeentelijke website www.keerbergen.be/werkencentrum

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken uitgevoerd in fases. Telkens wordt de baan opnieuw berijdbaar gemaakt, voor er wordt begonnen aan een volgend stuk.

Fase 1: Najaar 2022

Deze fase is afgewerkt.

Fase 2: februari – maart – april 2023

Tijdens deze fase wordt de riolering aangepast. De Haachtsebaan is tot 21 april volledig afgesloten voor verkeer. Best rijd je naar het Gemeenteplein en parkeer je daar. Er is een blauwe zone voorzien waar je 2 uur lang mag parkeren ter hoogte van de Kerktoren. Vergeet je blauwe schijf niet te plaatsen! 

Op het einde van deze fase wordt er een tijdelijke rijweg in asfalt geplaatst. De voetpaden worden voorlopig afgewerkt in mager beton. 

Fase 3: eind april – zomer 2023

In de Haachtsebaan, ter hoogte van New Optics, is verkeer in 2 richtingen weer mogelijk. Ook de kruispunten met de Stationsstraat en de Putsebaan zijn terug open voor verkeer. 

 

Parkeren is mogelijk aan de winkel, langs de rijweg, of op het Gemeenteplein. Vergeet je parkeerschijf niet te plaatsen! Er is een blauwe zone voorzien, waar je 2 uur lang mag parkeren, zowel voor onze deur als ter hoogte van de Kerktoren.

 

Vanaf 8 mei wordt de rotonde aan de Oudstrijderslaan ter hoogte van Den Bussel opgebroken. Al het verkeer zal via de Haachtsebaan omgeleid worden. Eens de rotonde klaar zal zijn, wellicht tegen het bouwverlof, wordt er weer enkelrichtingsverkeer ingevoerd in de Haachtsebaan, van Oost (Tremelobaan) naar West (Mechelsebaan).  

Fase 4: najaar 2023

Op dit moment wordt de Mechelsebaan heraangelegd. De winkel zal via het Gemeenteplein vlot bereikbaar blijven.

Fase 5: voorjaar – zomer 2024

In deze periode zullen we de meeste hinder ondervinden. Het stuk van de Haachtsebaan tussen de Putsebaan en de Stationsstraat zal worden vernieuwd, inclusief nutsleidingen aan onze kant van de straat. Ook het gemeenteplein zal dan worden heraangelegd, maar de ruime parking blijft op elk moment bereikbaar! 

Einde van de werken

En nu maar hopen op goed weer! Normaal zullen de werken ten einde zijn tijdens de zomer van 2024, tenzij natuurlijk onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien.