fbpx

newoptics.be

Afspraak

Verbeterd nachtzicht met Zeiss i-Scription® en DriveSafe® glazen

i-Scription® voor verbeterd en veiliger nachtzicht

U herkent het vast wel. ’s Avonds rijdt u met de auto en u merkt dat u minder scherp ziet dan overdag, ook al draagt u een bril. U begint met uw ogen te knijpen, in een poging uw zicht te verbeteren.
Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens de schemering of in het donker. Autorijden kan een echte uitdaging zijn, en een goed zicht is essentieel voor de veiligheid.

Snel wordt dan gedacht in termen van “nachtblindheid”. Toch zijn er een paar zaken die eerst onder ogen moeten genomen worden. New Optics ontwikkelde hiervoor een stappenplan, gebaseerd op de know how van o.a. Zeiss en Hoya:

1. Is de meting van de ogen correct?
Werden uw ogen nauwkeurig gemeten en is die meting nog up to date? Zijn m.a.w. de myopie, hypermetropie en het astigmatisme juist gecorrigeerd? Bij twijfel raden we u aan om dit eerst te laten nakijken.

2. Kan i-scription® soelaas bieden?
Als één van de eerste opticiens ter wereld beschikt New Optics over de revolutionaire brillenglastechniek van Zeiss: i.Scription®. Door middel van high tech-apparatuur wordt uw oog in kaart gebracht d.m.v. een wavefront. Dit is een geavanceerde methode voor het in kaart brengen van het oppervlak van een oog. Het resultaat is een overzicht van alle mogelijke vervormingen van het licht dat door uw oog kaatst. Deze resultaten worden mee doorgegeven bij de bestelling van uw brillenglazen met i-scription®. Het resultaat is bij sommige mensen verbluffend.
Kom langs bij New Optics. We kunnen met uw persoonlijk oogprofiel demonsteren wat i.Scription® voor u in petto heeft.

3. Kan een specifiek glas of een specifieke coating helpen?
De DriveSafe-brillenglazen van Zeiss zijn innovatieve glazen voor dagelijks gebruik. Ze zijn specifiek ontworpen voor mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen.
DriveSafe-brillenglazen van Zeiss zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten. Bovendien kunnen ze voorzien worden van een specifieke coating die storende lichtreflecties wegfiltert.

4. Zou het aan een gebrekkige samenwerking tussen beide ogen kunnen liggen?
Dit is een terechte vraag! In België zal daar meestal ontkennend op geantwoord worden, maar bij New Optics weten we wel beter. Uiteraard kunnen ogen die moeilijk samenwerken de reden zijn van een verminderd nachtzicht. Meestal is het dieptezicht immers ontoereikend en dat heeft dan gevolgen tijdens het nachtrijden.
De afwijking waarbij de ogen niet op de juiste manier samenwerken, kunnen we enerzijds opsporen met een prismameting of met de Polatest. We kunnen ze meestal verhelpen door de juiste brillenglazen te adviseren. New Optics is dé specialist voor de Polatest. Onze tevreden klanten komen van over heel het land.

Advies nodig? Het New Optics team staat klaar voor u.

Het ontstaansproces van uw bril, van A tot Z

Elke bril van New Optics is maatwerk, met precisie ontworpen volgens een proces met een hele reeks stappen. 

We combineren onze kennis van oogmetingen, het gebruik van hoogtechnologische meettoestellen en onze passie voor oogmode om voor u dé bril te ontwerpen die optimaal bij uw wensen en smaak past!

Het flmpje hiernaast toont u hoe ook uw bril tot stand komt!

Zo onderhoudt u uw bril het best!

Uw bril is kostbaar. Dankzij deze tips krijgt uw bril de nodige zorg en zult u er lang van kunnen genieten.

Algemeen:
 • Gebruik beide handen om uw bril op en af te zetten. Zo spaart u de veren.
 • Leg uw bril nooit op de glazen neer. Dit voorkomt krassen en andere schade.
 • Gebruikt u uw bril een tijdje niet? Berg hem dan veilig op in een etui.
 • Leg uw bril nooit op een extreem warme plaats, zoals een dashboard van uw auto of in een sauna.
 • Vermijd contact met bijtende producten zoals aceton, lijm, ether, ammoniak, …
 • Is uw montuur wat geplooid door een stevige stoot? Ga langs bij New Optics om hem opnieuw te laten bijstellen.
 • Af en toe een kleine onderhoudsbeurt bij New Optics, dan worden kleine defecten tijdig verholpen.
Uw bril reinigen: Handig voor onderweg:
 • Poets uw glazen met een microvezel brillendoekje en een daarvoor bestemde brillenspray. Spuit de brillenspray op beiden             kanten van uw glazen en wrijf ze droog met het doekje.
 • Gebruik geen papieren tissues want dit kan krassen veroorzaken.
Handig thuis:
 • Maak uw glazen en montuur schoon met lauw water en eventueel een milde zeep of afwasmiddel (zonder abrasief en                     citroenzuur).
 • Spoel uw glazen en montuur goed af als u een afwasmiddel of zeep gebruikt. Anders kan er een film op blijven plakken.
 • Droog uw glazen en bril met een microvezel brillendoekje.
 • Was uw brilendoekjes geregeld (zonder wasverzachter). e
Save
Delen 3,6 d.

GARANTIE & SERVICE

We streven naar tevreden klanten met een optimaal en zorgeloos zicht.
Bij New Optics koopt u een kwaliteitsbril. Mocht er toch iets zijn waarover u niet tevreden bent, helpen we u graag verder. Kom gerust langs in de winkel.

 

Als klant geniet u ook van volgende garanties:

 

 • Twee jaar volledige waarborg op productiefouten van uw montuur of glazen.
  De herstelling of vervanging ervan is gratis!
 • Bij schade door slijtage of foutief gebruik van de bril (vb. gekraste glazen of gebroken montuur) geniet u een korting van 10% voor de vervangingskosten gedurende het eerste en tweede jaar.
 • Gedurende de hele levensduur van uw bril kunt bij ons terecht voor gratis controle. Als u dat wenst, passen we uw montuur gratis aan voor optimaal draagcomfort.
 • Kleine onderdelen zoals de neusjes of schroefjes vervangen we gratis tijdens de eerste twee jaar.